Toppers online Feestje op de Mathaak
jan 102010

Fi_IrrlandDe families met kinderen kennen het attractiepark met de iets andere insteek wellicht wel. Je kunt er prima vertoeven en zelfs barbequen. De oorspronkelijke boerderij begon een aantal jaren geleden met een maisdolhof (vandaar ook de naam: “Irrland” wat vrij vertaald “verdwaalland” of “dol-land” of iets in die richting betekend) maar snel kwamen er meer en meer attracties bij. Irrland kampt sinds 2 jaar me ruimtegebrek. Uitbreiding is niet mogelijk. De ruimte die er nog was is als parkeervoorziening nodig om het grote aantal aan bezoekers aan te kunnen. Het tegenover gelegen “Plantaria” (eveneens een vrije tijds inrichting die echter alleen planten en dieren vertoond) is aanzienlijk minder succesvol. Somige bezoekers van irrland maktrn (onterecht) gebruik van de parkeerplaatsen van Plantaria. Daardoor ontstond er een meningsverschil tussen de twee parken die hoog opliep. Zo hoog zelfs dat de rechter er aan te pas moest komen. Sinds een week is er een behoorlijke verandering gaande. Plantaria was de laatste maanden niet meer succevol. De Eigenaren van Plantaria gingen om de tafel met Irrland. Het resultaat was dat Irrland de grond en de gebouwen van Plantaria gekocht heeft. Irrland zal nu behoorlijk groeien. Al aankomend zomerseizoen zullen gedeeltes van het voormalige Plantaria omgetoverd worden tot een nieuw Irrland-Speellocatie. Ik denk dat dit alleen maar goed is. Voor wie het nog niet kent: Neem hier eens een kijkje in Irrland. Meer weten over de overname: lees dan hier het (Duitstalige) krantenbericht.

Geef een reactie

(verplicht)

(verplicht)

© Buurtvereniging Mathaak Website by image-in media